Rumah > Berita > Kandungan

Apakah perbezaan di antara kod yang sejagat dan unik kod?

Mar 07, 2016

Universalcodemeans:oneremotecancontrolmorereceiver
Uniquecodemeans:oneremotecancontrolonlyonereceiver

Kami telah membuat Reka bentuk baru papan PCB, pengawal baru akan mempunyai fungsi kod jelas, seperti sentuhan berikut jauh:

KOD RF
Penerima boleh dikawal oleh mana-mana satu sama jauh sebagai lalai kilang; alat kawalan jauh yang dihantar dengan kod unik yang RF sebagai lalai kilang; Jika unik-kawalan diperlukan, sila kod sebelum pemasangan yang hampir sama dan menggunakan.

Kod operasi yang sepadan
Jika unik-kawalan atau baru berkod-kawalan diperlukan, berpasangan alat kawalan jauh dan penerima di bawah arahan operasi sebelum menggunakan:
1. langkah 1: menekan kekunci "Mode" dan tahan pada, kuasa pada pengawal, beban LED akan kecerahan 50% putih sebagai menjawab.
2. langkah 2: secara berterusan untuk tekan kekunci "Berhenti seketika" untuk 3 kali dalam masa 5 saat selepas langkah 1, kecerahan LED akan berubah daripada 25%-10% menjawab.
3. Codelearning berjaya, LED tersebut akan backtothe status beforethe poweroff, dan penerima hanya boleh menjadi kawalan oleh alat kawalan jauh.
4.Ifnot, sila re-operatefromstep1 2.

Jelas kod operasi
Kembali kepada lalai kilang, panel dinding boleh dikawal dengan satu kawalan jauh yang sama.
1. langkah 1: menekan kekunci "Mode" dan tahan pada, kuasa pada pengawal, beban LED akan kecerahan 50% putih sebagai menjawab.
2. langkah 2: secara berterusan untuk tekan "Kelajuan/kecerahan-" 3 kali dalam masa 5 minit selepas langkah 1, kecerahan LED akan berubah daripada 25%-10% menjawab.
3. Codeclearing berjaya, LED tersebut akan backtothe status beforethe poweroff, dan penerima boleh dikawal oleh mana-mana alat kawalan jauh (mana-mana salah satu alat kawalan jauh yang sama boleh digunakan untuk membersihkan Kod).
4. Ifnot, sila re-operatefromstep1 2.

Dengan fungsi baru, dua pilihan boleh berubah antara satu sama lain, jadi anda tidak perlu berfikir lebih bagaimana untuk membuat pilihan pada kod universalcodeorunique.