Rumah > Pengetahuan di dalam industri > Kandungan

Lampu LED pintar dengan pengawal LED

Jun 18, 2016

Dengan pembangunan pencahayaan yang dipimpin, keperluan pengawal diketuai lebih cerdas dan penyelam dipimpin secara beransur-ansur meningkat. Menambah kecerdasan ke lampu LED perlu mengubah penyelam LED dengan fungsi tetap mikro LED diver atau pengawal logik boleh atur cara.

Kualiti luminescence adalah sangat penting bagi peralatan lampu yang banyak termasuk skrin paparan komersial dan hiburan pencahayaan. Tiga faktor utama yang mempengaruhi prestasi LED adalah perbezaan pembuatan, suhu dan kebakaran dalam.

Perbezaan pengilangan

Output bagi banyak berbeza LED akan mempunyai perubahan yang besar. Disebabkan oleh perbezaan pembuatan, kualiti luminescence akan menjadi perbezaan jika komponen-komponen LED dari banyak berbeza walaupun barisan produk yang sama. Dengan pengawal LED pintar, sistem ini boleh menyesuaikan diri dan memberikan pampasan bagi perbezaan.

Suhu

Output akan dipimpin berbeza dengan perubahan suhu. Untuk membayar pampasan untuk kesan ini, sistem ini memerlukan satu sensor untuk melaras suhu. Pengawal mikro membaca data sensor untuk melaraskan LED diver. Oleh itu, warna dan keamatan berluminositi akan Tentukur dinamik.

Rakam Masuk

Dengan rakam masuk dari LED akan mempengaruhi kualiti luminescence yang menyebabkan perubahan warna. Sebagai contoh, LED merah akan mempunyai satu cepat rakam masuk daripada LED biru. Warna yang dihasilkan oleh output kuasa tertentu atau kekerapan PWM akan beralih dengan peredaran masa. Pengawal yang bijak akan menganggap rakam masuk dan menyesuaikan warna lengkung. Dalam kes itu, luminescence yang akan menyimpan sama dalam kitaran hidup keseluruhan dalam sistem LED.

Satu perkataan, pengawal LED pintar boleh mencipta sistem pencahayaan lebih fixable