Rumah > Pengetahuan di dalam industri > Kandungan

6 perkara penting kerana memilih pita QualityLed tinggi

Jun 20, 2016

Pelanggan ramai daripada kita meminta pembekal baik diketuai jaluran untuk serasi untuk kami berkualiti tinggiandamp pengawal yang dipimpin; malap.

Kerana mereka biasanya dibeli berkualiti rendah yang menyebabkan pita.

Sekarang, saya ingin berkongsi dengan 6 perkara utama kerana memilih pita berkualiti tinggi yang diketuai oleh mata anda.

1. Semak bersama pateri. Pembuatan jaluran diketuai kerap menggunakan mesin automatik SMT, guna pes pateri dan reflow proses. Oleh yang demikian, pateri sendi jaluran yang dipimpin akan lancar dan pateri jumlah bukanlah banyak, arc sendi pateri daripada FPC pad ke elektrod dipimpin. Mengeluarkan beberapa yang lain strip kelantangan pateri yang tidak sekata, Balut dot yang kimpalan kaki, juga mempunyai darjat yang berbeza daripada tin Petua muncul, itulah fenomena yang tipikal kimpalan secara manual.

2. Periksa kualiti FPC. PFC sampai bergolek kuprum dan tembaga berpakaian, tembaga produk yang berkaitan secara keseluruhan, boleh lipat melengkung sewenang-wenangnya tanpa kimpalan cakera yang menumpahkan fenomena. Kerajang tembaga yang berpakaian protruding, jika anda melihat lebih dekat, boleh melihat keluar dari sambungan pad dan FPC。 Jika lenturan terlalu ramai, akan muncul solder pad mati, suhu yang terlalu tinggi akan menyebabkan pad kimpalan.

3. semakan permukaan jaluran diketuai yang bersih peringkat. Jika ia dihasilkan oleh Mesin SMT baik, kebersihan permukaan adalah sangat baik, tidak nampak apa-apa kekotoran dan noda. Sesetengah yang lain permukaan jaluran kotoran, dan permukaan FPC tersebut akan mempunyai baki sentiasa berubah-ubah dan Sanga bijih timah.

4. Semak kotak atau pembungkusan makanan. jaluran diketuai biasa akan digunakan dalam anti statik dengan pinggan plastik. Gulungan plastik adalah satu tahap. Sebahagian yang lain adalah hanya menggunakan silver atau putih beg biasa, tanpa fungsi anti statik, gulungan plastik adalah tahap pemulihan C.

5. label. Maklumat label jaluran diketuai biasa adalah penuh, dengan data teknikal terperinci, tarikh keluaran, pensijilan dan sebagainya. Sebahagian yang lain tanpa maklumat tersebut atau data yang benar-benar salah.

6. pelekat. Biasa yang membawa jalur penggunaan tulen 3M pelekat yang import dari Amerika Syarikat, biasanya dalam pelekat kuning. Sesetengah yang lain menggunakan pelekat versi meniru, berfungsi tidak serta Amerika Syarikat 3 M, biasanya berwarna putih.