Rumah > Pengetahuan di dalam industri > Kandungan

4 tips untuk mencari tempat terbaik untuk LED jalur/pita

Jul 16, 2016

Jalur/pita diketuai merupakan satu cara yang luar biasa untuk membawa lampu ke tempat-tempat yang tidak pernah terfikir mungkin. Panjang pendek, profil rendah Reka bentuk dan sokongan pelekat mudah membawa sejumlah besar kemungkinan di mana satu jalur/pita LED boleh diletakkan. Tetapi cuba untuk mencari lokasi yang sempurna untuk meletakkan jalur/pita boleh menjadi sukar. Cuba untuk berat pilihan yang berbeza di mana untuk meletakkan jalur LED untuk sedikit pascasuntingan yang paling dan untuk mengelakkan tempat-tempat panas boleh menjadi sukar untuk mengimbangi dan mencapai.

Empat Tip top untuk mencadangkan:

1. apabila meletakkan jalur/kaset-kaset, memahami bidang apa yang perlu akan dinyalakan. Sebelum memasang jalur LED secara kekal ke permukaan mana-mana, memasang jalur dengan kuasa untuk melihat bagaimana jalur/pita sehingga. Kemudian pegang di mana ia perlu pergi dengan beberapa pita sementara, atau mempunyai sepasang kedua tangan memegang jalur sehingga. Kemudian berdiri semula untuk melihat jika jalur cukup cerah dan bercahaya di kawasan yang dikehendaki. Jika cahaya terlalu terang, melampirkan atau membeli sesuatu LED dimmer atau pengawal, untuk menurunkan tahap kecerahan. Dan anda boleh menyesuaikan statik warna pilihan dan pelbagai perubahan yang dinamik dalam lampu kesan melalui kawalan jauh tanpa wayar sentuh. Dan mengikut keperluan sebenar pelanggan, ia boleh membawa keluar jumpy berubah, berubah secara beransur-ansur, strob kilat dan kesan-kesan lain perubahan.

2. mencari kedudukan apa akan projek lampu dalam arah yang betul. Manakala jalur LED/pita diletakkan buat sementara di tempat, berjalan-jalan jalur/pita untuk melihat jika ia projek lampu ke arah yang diperlukan. Jika LED jalur cahaya projek ke arah yang salah berkembar jalur dengan berhati-hati dan perlahan-lahan memusing jalur sehingga bersinar cahaya ke arah yang betul, kemudian buat sementara waktu pasang semula. Lampu LED jalur dilengkapi dengan sudut 120 darjah rasuk untuk pencahayaan berada dalam keadaan terkawal. Arah cahaya boleh dikawal dengan mengubah sudut ia diletakkan di atas permukaan.

3. Elakkan tempat-tempat panas dengan meletakkan jalur LED dari permukaan serenjang. Contohnya, Bilakah jalur LED diletakkan terhadap dinding belakang untuk di bawah Kabinet kawasan, LED tersebut akan secara individu projek di permukaan bersebelahan dengan jalur kerana cahaya dari LED yang tidak mempunyai cukup jauh bertindih. Untuk mengelakkan ini, cuba letakkan lampu LED jalur sekurang-kurangnya 1 inci dari mana-mana permukaan serenjang. Jika ini tidak dapat dielakkan, menggunakan peresap cahaya untuk mencipta rupa cahaya linear yang kukuh, serupa dengan cahaya kalimantang tiub.

4. letakkan jalur LED di mana anda tidak akan nampak. Selepas membuat keputusan dengan berhati-hati di kawasan lampu LED akan menyala, periksa bahawa jalur tidak dapat dilihat, seperti meletakkan jalur di kawasan kelihatan boleh mengganggu. Jika jalur LED boleh dilihat, letakkan ketulan kecil atau membentuk atau bergerak Jalur tambahan masuk dari kawasan yang sedang dilihat. Jika terdapat terlalu banyak mencerminkan permukaan, seperti cermin atau chrome permukaan menggunakan profil aluminium LED dengan peresap untuk penampilan siap yang profesional.

Harap Tip-Tip empat adalah berguna untuk projek anda.