Penyahkod DMX512

HX-DMXBM-4CHDMX512 DecoderHX-DMXBM-4CH, mengamalkan unit kawalan mikro yang lebih maju, ia boleh menerima isyarat kawalan digital standard DMX-512 yang digunakan secara meluas di peringkat antarabangsa. Ia menukar isyarat saya

Maklumat produk

HX-DMXBM-4CH
Penyahkod DMX512

HX-DMXBM-4CH, mengamalkan unit kawalan mikro yang lebih maju, ia boleh menerima isyarat kawalan digital standard DMX-512 yang digunakan secara meluas di peringkat antarabangsa. Ia menukar isyarat ke dalam isyarat kawalan PWM ke actuate lampu LED. Ia juga boleh menyambung konsol DMX digital untuk mengubah cahaya atau setiap kesan dinamik. Di samping itu, apabila penyahkod yang tidak dihubungkan dengan konsol DMX, ia boleh digunakan sebagai Pengawal segerak. Iaitu anda serentak boleh mengawal bilangan pentafsir kod dan lampu LED.

Ciri-ciri produk

●Kod DMXBM-4CH penyahkod voltan malar, menerima isyarat kawalan digital standard DMX512 popular antarabangsa, menukar ke isyarat PWM untuk memandu lampu LED, digunakan untuk pelbagai jenis lampu LED voltan yang berterusan, seperti modul RGB LED, lampu, lampu tali, dan lain-lain.
Penyahkod ●DMX boleh dikawal dengan DMX master, dan penyahkod yang boleh menyambung garisan isyarat untuk terus mengembangkan saluran itu sehingga 512, akhirnya dapat mencapai lebih banyak perubahan berlaku.
●Except alamat manual penetapan oleh suis DIP, ianya juga boleh ditugaskan alamat secara automatik, apabila semua pentafsir kod BERENANG matikan semua "0".
●Jika tidak induk, penyahkod DMXBM juga boleh digunakan sebagai Pengawal disegerakkan, Semua mereka boleh menyegerakan kerja sebagai segerak-kerja-sistem apabila dihubungkan dengan RJ45.
●When yang digunakan secara bersendirian, DMXBM juga boleh digunakan sebagai Pengawal RGBW biasa, dengan mod 9 secara keseluruhan.
●In perintah untuk mencapai penyegerakan bagi lebih banyak LED lampu isyarat repeater boleh digunakan.
●There saluran untuk RGB keluaran, masing-masing membolehkan arus maksimum 4A.
●2-tahun Waranti.

Parameter teknikal

Suhu kerja

-20-60℃

Voltan bekalan

DC12 ~ 24V

0utput

4 saluran

Menyambung mod

biasa katod

Dimensi Luaran

L164 * W65 * H40 mm

Saiz pembungkusan

L183 * W82 * H60 mm

Berat bersih

360g

Berat kasar

410g

Output kelabu

RGB setiap peringkat 256

Output semasa

< 4A(each channel)

Kuasa keluaran

12V: < 192W, 24V: < 384W

Spesifikasi antara muka

Hala tuju untuk kegunaan

Produk ini adalah selaras dengan protokol DMX512, dan autoindex serasi menangani dan alamat Pertubuhan secara manual.
1. setiap pengawal DMX universal mengambil 4 DMX alamat. Ia mengamalkan 2 suis kod cara-cara untuk menyediakan alamat. Apabila mengamalkan menangani autoindex, Semua suis adalah "off" status. Apabila menerima pakai suis kod untuk menyediakan alamat, bit(FUN) yang ke-10 adalah "off" status, dan lain-lain 9 bit arebinary nilai kod suis yang digunakan untuk menubuhkan DMX bermula kod alamat. Bit pertama bit pesanan terendah, dan yang kesembilan adalah bit perintah tertinggi. Yang boleh menyediakan 511 alamat kod. Kod Alamat permulaan DMX adalah bersamaan dengan jumlah sedikit 1 hingga ke-9. Jika alih ke bawah sedikit daripada suis Kod ("ON" menetapkan "1"), anda boleh mendapat placevalue yang sedikit ini. Jika bergerak sehingga (set "0"), placevalue ini adalah 0. Sebagai contoh: Jika anda hendak menyediakan DMX bermula alamat kod 73, anda perlu bergerak ke-7, ke-4, dan sedikit 1 suis kod "1", dan lain-lain untuk "0", maka placevalue dalam jumlah bit 1 hingga ke-9 adalah 64 + 8 + 1. Yang mengatakan, kod Alamat permulaan DMX512 adalah 73. (Kedudukan kod cepat surat-menyurat adalah seperti yang berikut)
Untuk memilih saluran dari suis Package(DIP) di talian dail:

1. contoh 1:

Seperti Rajah 1, untuk menubuhkan DMX bermula alamat kod 37, perlu alihkan ke bawah bit 6, 3th dan 1 untuk "1", lain-lain untuk "0". Kemudian placevalue dalam jumlah bit 1 hingga ke-9 adalah 32 + 4 + 1, kerana bagi 37.

2. Contoh 2:

Seperti Rajah 2, untuk menubuhkan DMX bermula kod alamat 328, perlu alihkan ke bawah bit ke-9, ke-7 dan ke-4 bagi "1", lain-lain untuk "0". Maka jumlah bit 1 hingga ke-9 di placevalue 256 + 64 + 8, seadanya untuk 328.


Arah fungsi lain untuk kegunaan

1. menguji fungsi:
Isyarat pengesanan cara: Bilakah yang menyeronokkan (10) = OFF, dan menerima isyarat konsol DMX512 kawalan utama, lampu isyarat hijau pada meliputi luar menginap Flying cepat. Pada masa ini, keadaan luminaire dikawal oleh konsol. Bilakah menyeronokkan (10) = ON, lampu isyarat hijau kelajuan akan melambatkan. Masa ini, keadaan luminaire dikawal oleh suis boleh alamat. Apabila "FUN" = "ON", ujian fungsi seperti Rajah 3:
1-9 matikan: hitam
Suis 1 = ON: merah
Suis 2 = ON: hijau
Suis 3 = ON: biru
Tukar 4 = ON: kuning
Suis 5 = ON: Semua betul
Tukar 6 = ON: kilat
Suis 7 = ON: menukar jumpy

Suis 8 = ON: Semua warna secara beransur-ansur berubah
Tukar 9 = ON: mengalir

2. kelajuan pilihan jumpy berubah-ubah dan kesan secara beransur-ansur berubah-ubah di:
Bilakah menyeronokkan (10) = bit di, dan ke-6 atau ke-9 yang sedang "ON", suis 1 hingga 5 adalah bagi gred yang tersedia laju. Terdapat 6 gred altogether.1-7 matikan: gred 0 kelajuan
Suis 1 = ON: gred 1 kelajuan
Suis 2 = ON: gred 2 kelajuan
Suis 3 = ON: gred 3 kelajuan
Tukar 4 = ON: gred 4 kelajuan
Suis 5 = ON: gred 5 kelajuan

Seperti Rajah 4, apabila semua suis "ON" pada masa yang sama, lebih banyak nilai diambil sebagai akhir. Keadaan penyahkod adalah Flowing ujian fungsi. Kepantasannya pembolehubah ialah 5. Di samping itu, apabila penunjuk isyarat (hijau) ebrkelip perlahan-lahan, ia akan berjalan keberkesanan penyahkod terbina dalam program. Apabila penyahkod yang menerima isyarat DMX, penunjuk isyarat akan flash dengan pantas.

Permohonan Khas

Produk maklumat untuk meletakkan perintah

Nama produk

Nombor item

Penyahkod DMX512

HX-DMXBM-4CH

Siasatan