Pengawal cahaya Dmx 512

HX-DMXBM-3CHDMX512 DecoderHX-DMXBM-3CH, mengguna pakai unit kawalan mikro yang lebih maju, ia boleh menerima isyarat kawalan digital standard DMX-512 yang digunakan secara meluas di peringkat antarabangsa. Ia mengubah isyarat dalam

Maklumat produk

HX-DMXBM-3CH
Penyahkod DMX512

HX-DMXBM-3CH, mengguna pakai unit kawalan mikro yang lebih maju, ia boleh menerima isyarat kawalan digital standard DMX-512 yang digunakan secara meluas di peringkat antarabangsa. Ia menukar isyarat ke dalam isyarat kawalan PWM ke actuate lampu LED. Ia juga boleh menyambung Sarjana digital DMX untuk menukar warna atau kesan dinamik. Di samping itu, apabila penyahkod yang tidak dihubungkan dengan tuan DMX, ia boleh digunakan sebagai Pengawal segerak. Iaitu anda serentak boleh mengawal bilangan pentafsir kod dengan lampu LED.

Ciri-ciri produk

●Kod DMXBM-3CH adalah penyahkod voltan malar, menerima isyarat kawalan digital standard DMX512 popular antarabangsa, menukar ke isyarat PWM untuk memandu lampu LED, digunakan untuk pelbagai jenis lampu LED voltan yang berterusan, seperti modul RGB LED, lampu, lampu tali, dan lain-lain.
Penyahkod ●DMX boleh dikawal dengan DMX master, dan penyahkod yang boleh menyambung garisan isyarat untuk terus mengembangkan saluran itu sehingga 512, akhirnya dapat mencapai lebih banyak perubahan berlaku.
●Except alamat manual penetapan oleh suis DIP, ianya juga boleh ditugaskan alamat secara automatik, apabila semua pentafsir kod BERENANG matikan semua "0".
●Jika tidak tuan, ia juga boleh digunakan sebagai Pengawal disegerakkan, Semua mereka boleh menyegerakan kerja sebagai segerak-kerja-sistem apabila dihubungkan dengan RJ45.
●When yang digunakan semata-mata, ia juga boleh digunakan sebagai Pengawal RGB biasa, dengan mod 9 secara keseluruhan.
●In perintah untuk mencapai penyegerakan bagi lebih banyak lampu LED, RGB penguat boleh digunakan.
●There saluran untuk RGB keluaran, masing-masing membolehkan arus maksimum 4A.
●2-tahun Waranti.

Parameter teknikal

Suhu kerja

-20-60℃

Voltan bekalan

DC12 ~ 24V

0utput

saluran 3

Menyambung mod

biasa katod

Dimensi Luaran

L164 * W65 * H40 mm

Saiz pembungkusan

L183 * W82 * H60 mm

Berat bersih

360g

Berat kasar

410g

Output kelabu

RGB setiap peringkat 256

Output semasa

< 4A(each channel)

Kuasa keluaran

12V: < 144W, 24V: < 288W

Spesifikasi antara muka


Hala tuju untuk kegunaan

Produk ini adalah selaras dengan protokol DMX512, dan autoindex serasi menangani dan alamat Pertubuhan secara manual.
Setiap pengawal DMX universal mengambil 3 DMX alamat. Ia mengamalkan 2 cara (autoindex menangani dan kod suis) untuk sediakan alamat. Apabila mengamalkan menangani autoindex, Semua suis adalah "off" status. Apabila menerima pakai suis kod untuk menyediakan alamat, bit(FUN) yang ke-10 adalah "off" status, dan lain-lain 9 bit arebinary nilai kod suis yang digunakan untuk menubuhkan DMX bermula kod alamat. Bit pertama bit pesanan terendah, dan yang kesembilan adalah bit perintah tertinggi. Yang boleh menyediakan 511 alamat kod. Kod Alamat permulaan DMX adalah bersamaan dengan jumlah sedikit 1 hingga ke-9. Jika alih ke bawah sedikit daripada suis Kod ("ON" menetapkan "1"), anda boleh mendapat placevalue yang sedikit ini. Jika bergerak sehingga (set "0"), placevalue ini adalah 0. Bagi
Contoh: Jika anda hendak menyediakan DMX bermula alamat kod 73, anda perlu bergerak ke-7, ke-4, dan sedikit 1 suis kod "1", dan lain-lain untuk "0", maka placevalue dalam jumlah bit 1 hingga ke-9 adalah 64 + 8 + 1. Yang mengatakan, kod Alamat permulaan DMX512 adalah 73. (Kedudukan kod cepat surat-menyurat adalah seperti yang berikut)

Untuk memilih saluran dari suis Package(DIP) di talian dail:

Perpuluhan

1

2

3

rface RT

5

6

7

8

9

10

Weightnumber

1

2

4

8

16

32

64

128

256

BERSENANG-SENANG

1. contoh 1:

Seperti Rajah 1, untuk menubuhkan DMX bermula alamat kod 37, perlu alihkan ke bawah bit 6, 3th dan 1 untuk "1", lain-lain untuk "0". Kemudian placevalue dalam jumlah bit 1 hingga ke-9 adalah 32 + 4 + 1, kerana bagi 37.

2. Contoh 2:

Seperti Rajah 2, untuk menubuhkan DMX bermula kod alamat 328, perlu alihkan ke bawah bit ke-9, ke-7 dan ke-4 bagi "1", lain-lain untuk "0". Maka jumlah bit 1 hingga ke-9 di placevalue 256 + 64 + 8, seadanya untuk 328.

Arah fungsi lain untuk kegunaan

1. menguji fungsi:

Suis DIP 10 bit adalah "FUN", untuk kekunci fungsi terbina dalam. Bilakah "FUN" ="OFF", adalah untuk penyahkod DMX

fungsi. Ini digunakan untuk menerima pakai DMX isyarat. Apabila "FUN" = "ON", ujian fungsi seperti Rajah 3:
1-9 matikan: hitam
Suis 1 = ON: merah
Suis 2 = ON: hijau
Suis 3 = ON: biru
Tukar 4 = ON: kuning
Suis 5 = ON: ungu
Suis 6 = ON: cyan
Suis 7 = ON: putih

Suis 8 = ON: menukar jumpy tujuh warna (8 gred kelajuan akan disediakan)
Suis 9 = ON: Semua warna berubah secara beransur-ansur (8 gred kelajuan akan disediakan)

2. kelajuan pilihan jumpy berubah-ubah dan kesan secara beransur-ansur berubah-ubah di:

Dalam ujian fungsi, n KFC 8 = ON, kerana kesan perubahan jumpy tujuh warna. Bilakah menukar 9 = ON, kerana kelunturan warna-tujuh kesan yang berubah-ubah. 8 gred kelajuan disediakan untuk setiap kesan:
1-7 matikan: gred 0 kelajuan
Suis 1 = ON: gred 1 kelajuan
Suis 2 = ON: gred 2 kelajuan
Suis 3 = ON: gred 3 kelajuan
Tukar 4 = ON: gred 4 kelajuan
Suis 5 = ON: gred 5 kelajuan
Suis 6 = ON: gred 6 kelajuan
Suis 7 = ON: gred 7 kelajuan (maksimum kelajuan)

Seperti Rajah 4, apabila semua suis "ON" pada masa yang sama, lebih banyak nilai diambil sebagai akhir. Keadaan penyahkod adalah berubah-ubah secara beransur-ansur ujian fungsi. Kelajuan yang berubah-ubah adalah 7. Di samping itu, Bilakah isyarat

penunjuk (hijau) berkelip secara perlahan-lahan, ia berjalan keberkesanan penyahkod terbina dalam program. Apabila penyahkod yang menerima isyarat DMX, penunjuk isyarat akan flash dengan pantas.

Permohonan Khas

Produk maklumat untuk meletakkan perintah

Nama produk

Nombor item

Penyahkod DMX512

HX-DMXBM-3CH


Siasatan